На Рівненщині будують нову автотрасу, що сполучатиме дві країни (ФОТО)

На Рівненщині розпочали будівництво нової транзитної дороги, яка сполучатиме дві країни. Йдеться про 9,5 км автошляху «Прикладники» - Зарічне – Дубровиця.

Раніше на цій ділянці дороги була стара бруківка, тепер же її замінять на новий сучасний асфальтобетон - обіцяяють у Рівненській обласній державній адміністрації. Ці ремонтні роботи проводитимуться за кошти «митного» експерименту. 

До слова, ця дорога пролягає через села Сенчиці, Морочне та Мутвиця Зарічненського району. Відтак, оновлене покриття додасть зручностей як місцевим жителям, так і автомобілістам, а зважаючи на близькість до кордону, сприятиме формуванню позитивного іміджу держави.

На сьогодні дорожники вже нанесли вирівнюючий шар асфальтобетону і облаштували майже 4 км цієї траси.

«Цілих 30 років на Поліссі чекали, доки тут почнуть ремонт. Важлива транзитна дорога державного значення представляла собою кілометри вибитої бруківки. Але це робиться лише зараз. Оновлення дороги  обов’язково позитивно вплине на економіку регіону – пожвавиться рух транспорту, торгівля, пасажирські перевезення з-за кордону. Це стало можливим завдяки «митному експерименту» та коштам платників податків», - відзначає голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко.

Відтак, днями з робочим візитом у Зарічненському районі на ремонті цієї дороги побував перший заступник голови Рівненської ОДА Віталій Ундір, який залишився задоволеним ходом ремонтних робіт, кажуть у РОДА.

Читайте також