На Рівненщині через ДТП п'яна велосипедистка потрапила у реанімацію

Вчора, 13 травня, пізно ввечері, близько 23 год. на Рівненщині у селі Підгайці Млинівського району трапилася ДТП, внаслідок якої жінка потрапила до реанімації.

Як з'ясували правоохоронці на місці події, автомобіль «ВАЗ 21096», за кермом якого перебував 51-річний млинівчанин, рухаючись в бік Млинова збив 34-річну велосипедистку, мешканку Дубенського району, що їхала назустріч автівці тією ж смугою.

В результаті зіткнення у жінки діагностували політравми, забої головного мозку, черепно-мозкову травму та перелом плечової кістки. Її госпіталізували у реанімаційне відділення. До речі, велосипедистка була у стані алкогольного сп’яніння. Наразі медики оцінюють її стан як важкий.

За фактом порушення правил безпеки дорожнього руху відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за попередньою правовою кваліфікацією частини 1 статті 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження).

Слідчі дії щодо встановлення усіх обставин ДТП тривають. Автомобіль доставлено на територію Млинівського відділення поліції. Його водій за результатами освідування був тверезий.

Поліцейські нагадують усім громадянам, що велосипедист, який рухається проїзною частиною, є повноправним учасником дорожнього руху! Він зобов'язаний знати й дотримуватися Правил дорожнього руху, зокрема не керувати двоколісним транспортним засобом у стані сп’яніння. Маневри велосипедиста на проїзній частині мають бути передбачуваними й зрозумілими для інших учасників дорожнього руху. Велосипед має бути укомплектований світловідбивачами (катафотами): спереду — білого, по боках — жовтогарячого, позаду — червоного кольору. Для руху в темну пору доби і в умовах недостатньої видимості на велосипеді повинен бути встановлений та увімкнений ліхтар (фара).

Не забувайте про власну безпеку та безпеку інших учасників дорожнього руху!

Про це повідомили у відділі комунікації поліції Рівненської області.

Читайте також