На РІвненщині чоловік не сплачував аліменти з 2012 року

На Рівненщині боржники повернули більш як стотисячні борги з аліментів, пише Головне територіальне управління юстиції у Рівненській області

Мешканець Рівненського району повернув 164 тисячі гривень аліментів, які заборгував двом своїм дітям. Така заборгованість виникла станом на перше березня цього року. Чоловік мав сплачувати аліменти з 2012 року.

– Державний виконавець Рівненського районного відділу ДВС згідно із ст.71 ЗУ «Про виконавче провадження» виніс щодо боржника постанови про встановлення тимчасового обмеження боржника у праві виїзду за межі України, у праві керування транспортними засобами, у праві користування зброєю та полювання. А також склав протокол про притягнення боржника до адміністративної відповідальності за статтею 183-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення (виконання суспільно корисних робіт на строк від 120 до 240 годин), – пояснює начальник Рівненського районного відділу ДВС Наталія Іщук. – В результаті вжитих державним виконавцем дій боржник сплатив борг. Про це повідомила стягувачка у відповідній заяві.

За словами Наталії Іщук, інша стягувачка також повідомила державних виконавців про те, що її колишній чоловік сплатив 110 тисяч гривень аліментів на утримання сина.

– Борг виник за сім років несплати. Довгий час аліменти стягнути не вдавалось, так як боржник не працював, а майна, на яке можливо звернути стягнення, за ним не зареєстровано. Проте, все змінилось після застосування державним виконавцем до нього тимчасових обмежень у праві виїзду за межі України, у праві керування транспортними засобами, управі полювання, у праві користування зброєю. Чоловік повністю погасив заборгованість по аліментах, – розповіла Наталія Іщук.

Зазначимо, що з першого січня 2019 року державні виконавці Рівненського районного відділу ДВС стягнули 1 млн 940 тис. грн аліментів. З них у зв’язку із застосуванням до боржників санкцій Закону #ЧужихДітейНеБуває – 1 млн 774 тис. грн. Кошти отримала 341 дитина.

Читайте також