На Рівненщині чоловік сплатив понад 30 тисяч заборгованих аліментів, аби виїхати за кордон

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

31 500 гривень заборгованих аліментів на утримання своєї дитини сплатив боржник із міста Вараш. Як розповів начальник Вараського міського відділу ДВС Артур Семенюк, чоловік не сплачував аліменти з 2014 року. Прийняті в рамках ініціативи Мін’юсту "ЧужихДітейНеБуває" зміни до законодавства дали змогу державному виконавцю застосувати до боржника дієві важелі впливу. Зокрема, горе-батька обмежили у праві виїзду за межі України, праві керувати транспортними засобами, користуватися зброєю і полювати. Також чоловіка внесли до Єдиного реєстру боржників.

- Ймовірно, обмеження у праві виїзду за межі України чи не найбільше подіяло на чоловіка. Адже він мав намір їхати за кордон. А борг зі сплати аліментів завадив би йому це зробити. Тож після отримання постанов про обмеження боржник з’явився до відділу і погасив заборгованість, - розповів Артур Семенюк. 


Як зазначила начальник Головного територіального управління юстиції у Рівненській області Оксана Сальчук, винесення державними виконавцями постанов про обмеження стимулюють боржників ліквідовувати заборгованість зі сплати аліментів:

- Маємо приклади сплати боргу у сто, шістдесят, дев’яносто тисяч гривень за один раз. Стягнення аліментів на користь дітей, які живуть в неповних сім’ях, наш пріоритетний напрям роботи. Зокрема, у 2018 році державні виконавці Рівненської юстиції стягнули 79,9 млн грн аліментів на користь 18 тисяч дітей. І ми продовжуємо цю роботу надалі.

За інформацією прес-служби ГТУ юстиції в Рівненській області

Читайте також