На Рівненщині чоловік у себе вдома вбив свого товариша

У місті Здолбунові Рівненської області 53-річний чоловік у власній літній кухні після сварки під час спільного розпивання алкоголних напоїв убив свого 51-річного товариша.

Як з'ясувалося, вбитий вже півтора місяці не навідувався додому. Втім, лише вчора ввечері його рідний 59-річний брат, який разом з ним також проживає у Здолбунові, повідомив про його зникнення правоохоронцям. До слова, це вже не перший випадок, коли один молодший з братів надовго зникав з дому.

Відтак, поліцейські одразу вирушили на пошуки чоловіка. І одразу ж знайшли у літній кухні його товариша, втім, уже мертвого. На його тілі експерти виявили множинні садни обличчя та колото-різану рану в області ключиці.

Власник будинку зізнався правоохоронцям, що на вихідних він разом зі своєю співмешканкою та гостем розпивали спиртні напої. Між чоловіками виникла сварка, у ході якої господар вдарив ножем свого товариша.

За фактом умисного вбивства поліцейські розпочали досудове розслідування за попередньою правовою кваліфікацією частини 1 статті 115 Кримінального кодексу України.

Окрім цього, правоохоронці з’ясували, що підозрюваний у вбивстві здолбунівчанин вже притягався до кримінальної відповідальності за нанесення тяжких тілесних ушкоджень, за що вже відбував покарання у місцях позбавлення волі.

Тіло загиблого направили в морг для проведення судово-медичної експертизи, відповідно до якої і встановлять точну причину смерті.

«Зловмисника затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України, — зазначив начальник Здолбунівського відділення поліції Сергій Криса. — Вирішується питання про повідомлення чоловікові про підозру у вчиненні злочину та обрання міри запобіжного заходу у виді тримання під вартою».

За інформацією відділу комунікації поліції Рівненської області

Читайте також