На Рівненщині достроково припинили повноваження голови районної ради (+ВІДЕО)

Фото - ОГО

На сесії Березнівської районної ради, 22 лютого, розглянули питання «Про дострокове припинення повноважень та звільнення з посади голови Березнівської районної ради сьомого скликання Федаса Віктора Васильовича».

За результатами таємного голосування (ЗА–22,  ПРОТИ –4, УТРИМАВСЯ – 1; не брали участі у голосуванні-2), районна рада  достроково припинила повноваження та звільнила Віктора Федаса з посади голови Березнівської районної ради сьомого скликання. 

Варто нагадати, що рішенням районної ради від 26.10.2018 №540 достроково припинено повноваження заступника голови районної ради Людмили Пилипчук. Тому, враховуючи ситуацію з відсутністю в районній раді голови та його заступника, присутні в залі обранці доручили головувати на засіданні депутату районної ради Леоніду Каменчуку.

З метою врегулювання кризової ситуації з керівництвом ради, на пропозицію головуючого було скликано погоджувальну раду за участю керівників депутатських фракцій, голів постійних комісій, присутніх представників активної громадськості для узгодження кандидатури на посаду голови Березнівської районної ради сьомого скликання.

Однак, після півгодинних дискусій в малому залі, компромісу в кадровому питанні щодо керівництва ради так і не було досягнуто. Усвідомлюючи, що районна рада, відповідно до законодавства, без очільника не може повноцінно функціонувати, депутати вирішили не закривати сесію, а провести друге пленарне засідання у п'ятницю - 1 березня, на якому і вирішити питання обрання голови ради.

За інформацією прес-служби Березнівської райради

Читайте також