На Рівненщині двоє людей потрапили в лікарню через укуси гадюки

фото ілюстративне

На Рівненщині двоє жителів Степангорода з укусами гадюки потрапили у Володимирецьку районну лікарню. Про це пише UA:Рівне з посиланням на слова головного лікаря медзакладу Іван Караїмчук.

На вихідних у хірургічне відділення потрапив 22-річний чоловік. Він збирав у лісі журавлину і гадюка вкусила його за палець руки. А днем раніше, 5 жовтня, з такою ж травмою у районну лікарню доправили 20-річну жінку.

– Зараз вони знаходяться в хірургічному відділенні, були в стані середньої тяжкості. Тепер стабілізували їх стан до задовільного. Симптоматично їх лікували, знімали інтоксикацію, розчин капали. Якщо ніяких ускладнень не буде, то за 5 днів їх відпустимо. У нас у середньому в рік десь до 10 укусів. Особливо - у період збирання ягід, – розповів головний лікар Володимирецької райлікарні Іван Караїмчук.

Окрім того, цьогоріч на Рівненщині зафіксували два випадки, коли гадюки кусали дітей у Сарненському та Рокитнівському районах. Про це розповіла головний спеціаліст обласного управління охорони здоров'я Людмила Яценя.

Читайте також