На Рівненщині готуються протидіяти поширенню коронавірусу

Фото - Рівненська ОДА

Рівненська обласна державна адміністрація повідомляє, що у Рівному відбувся штаб щодо протидії поширенню коронавірусу під головуванням першого заступника голови ОДА Сергія Подоліна. 

«В Україні випадків захворювання не зафіксовано. Але Рівненщина має бути готова, тим більше, що з області дуже багато людей працює в Італії, де вже зареєстровано 400 випадків захворювання», - зазначив Сергій Подолін.

Наразі в області визначено два заклади, готових до прийому пацієнтів із підозрою на вірус - Сарненська ЦРЛ та Рівненська міська лікарня. За необхідності госпітальну базу розширять і задіюватимуть усі інфекційні відділення в районах. 

Керівництво охорони здоров’я отримало доручення щодо організації тренінгів та навчань із відпрацювання алгоритмів дій у випадку виявлення громадян з підозрою на вірус.

На платформі Центру громадського здоров’я всі громадяни мають можливість пройти онлайн-курс з надання екстреної медичної допомоги хворим на ГРВІ, який містить інформацію із клінічного ведення хворих на коронавірус.

З 26 лютого в аеропорту Рівного та пропускних пунктах на кордоні з Білоруссю розпочали обстежувати усіх подорожуючих людей на наявність високої температури. Для цього ОДА виділила 17 безконтактних термометрів. Люди, в яких за результатами температурного контролю буде виявлено підвищену температуру тіла та явні ознаки захворювання, одразу направлятимуться для проведення додаткового медичного обстеження.

Читайте також