На Рівненщині грандіозно відсвяткували День села (ФОТО)

фото - Фейсбук

Вже стало традицією проведення Днів села у нашій громаді, пише Млинівська селищна рада. Проходять вони у великих та малих населених пунктах.

Відтак, за сприяння Млинівської селищної ради днями відбулося свято "Моє село - частинка України" у Посникові, адже в цьому році селу виповнюється 566 років.

До цього дня готувалися усією громадою. Провели благоустрій території населеного пункту: перед приміщеннями навчального закладу та сільського будинку культури вкладена бруківка, проведений зовнішній косметичний ремонт приміщення будинку культури та облаштоване вуличне освітлення біля цього приміщення, встановлений паркан біля цих приміщень та біля пам’ятника загиблих воїнів в роки Другої Світової війни, облаштований дитячий майданчик, встановлено дві автобусних зупинки. В найближчих планах - зовнішній косметичний ремонт приміщення школи.

День села - це свято єднання. Саме в такі моменти пробуджується у серцях любов до своєї малої Батьківщини, ми сповнюємося відчуттям єдиної родини. День села пов’язує минуле, сьогодення та майбутнє. Історія кожного населеного пункту є часточкою історії нашої громади. А цю історію люди творять щоденною тяжкою працею. Адже життя на селі щодня ставить перед ними багато непростих питань, які потребують вирішення. І щоденна праця, відданість та любов до рідної землі заслуговують на глибоку повагу.

Із хлібом-сіллю зустрів Посників гостей та учасників свята. Відкрив захід господар старостинського округу Олег Дулік. Процвітання та добробуду побажав у своєму зверненні до присутніх Млинівський селищний голова Дмитро Левицький. Голова громади вручив Подяки селищної ради жителям Посникова: учителям, медикам, учасникам АТО, активним мешканцям. Своїх прихожан привітав настоятель Свято-Михайлівського храму Ігор Дідух. Хвилиною мовчання вшанували пам'ять про тих, хто загинув, захищаючи рідну землю в роки Другої світової війни та в сьогодення, виборюючи незалежність України на сході держави.

В ході святкової програми ніхто не залишився без уваги; згадали про багатодітні родини, тих, які щойно одружилися та тих, у кого за плечима багаторічний сімейний стаж, найстаріших жителів, іменинників - хто святкує день народження у день села, фронтовика Березовського Василя Гнатовича, односельчан - воїнів АТО, афганців, чорнобильців, молодь села.

 

Концертну програму прикрасили милозвучними музичними вітаннями колективи та солісти Млинівського центру дозвілля, місцеві аматори сцени (ансамбль вчителів, хор Свято-Михайлівської церкви, учні школи).

На свято до Посникова завітали сусіди із Малих Дорогостай, Привітного, Довгоший, які вітали по-сусідськи теплими словами та яскравими музичними номерами.

Розвагою для наймолодших гостів свята стали: ігрове містечко, стрибки на батутах, майстер-клас з декупажу від Млинівського краєзнавчого музею, боді-арт від Будинку творчості школярів. Всі бажаючі мали можливість взяти участь у спортивних змаганнях "Козацькі розваги". Переможці відзначені грамотами та грошовими нагородами. Оформлена виставка робіт місцевих рукодільниць - Лілії Бондарук та Тетяни Зозулі.

Під час свята відбувся інформаційний захід "Служба зайнятості для Вас", в ході якого працівники Млинівської філії обласного центру зайнятості на чолі із керівником Ігорем Загоруйком презентували буклети з надання освітніх та інших послуг служби зайнятості, інформаційні матеріали робітничі професії - рибовод-кваліфікований робітник з цікавими муляжами та фото різновидів риб. Крім цього, відбувся майстер-клас слухачки навчальної групи за професією перукар-модельєр навчального центру професійно-технічної освіти. Для понад двадцять юних модниць Посникова отримали в подарунок від центру зайнятості модні зачіски з косичками. Працювала виїзна торгівля.

Традиційно після святкового концерту відбулося частування козацьким кулішем. Завершився захід молодіжною дискотекою.

Сподіваємось, це свято стане гарною традицією, вона збиратиме у дружнє коло всі сім’ї й родини Посниківського старостинського округу.

Читайте також