На Рівненщині інсулін закуповуватимуть за державні кошти

фото - Фейсбук

З 1 січня 2020 року закупівля препаратів інсуліну буде здійснюватись за кошти з державної казни, пише Управління охорони здоров'я Рівненської облдержадміністрації.  

У наступному році передбачено 83% фінансування таких препаратів з держбюджету. І все-таки столичні чиновники просять аби 13% органи місцевого самоврядування передбачили у місцевих кошторисах. Про такі зміни повідомила заступник голови ОДА Світлана Богатирчук-Кривко на Президії обласної ради. Цього року після нетривалої затримки із надходженням коштів, область таки отримала додаткову медичну субвенцію. Місцеві бюджети на препарати інсуліну теж додали до трьох мільйонів гривень.

Водночас профільна заступниця бачить ризик у тому, що певні види інсуліну не можуть бути універсальними для всіх і знайдуться хворі, яким вони не підходять. Про такий випадок йшлося на президії. Тоді алгоритм дій такий - місцева влада звертається до профільного міністерства внести зміни до Національного переліку ліків. Бо якщо такий препарат відсутній у НПЛ, тоді немає змоги придбати його за кошти державної казни.

Читайте також