На Рівненщині їздитиме "некерований" автобус (ФОТО+ВІДЕО)

Якщо ви побачите на рівненських дорогах такий автобус – не лякайтесь, це новий проект від Нацполіції України. Мета такого проекту – звернути увагу водіїв щодо питання безпеки на дорогах та важливості дотримання ПДР.

Як повідомляють у поліції, такий «некерований автобус» подорожуватиме країною у пошуках найкращого водія. Запуск «автобуса-привида» є другим етапом соціального проекту «Керуй», що стартував минулого року. Проект має привернути увагу водіїв і пішоходів до безпеки дорожнього руху. Автобус спеціально обладнаний таким чином, аби складалося враження, ніби за кермом нікого немає.

 «Цей автобус подорожуватиме містами країни для того, щоб показати, що іноді водії бувають безвідповідальними. Якщо людина сіла за кермо або просто йде вздовж дороги, вона має думати про наслідки її дій»,

– наголосив заступник Голови Нацполіції Олександр Фацевич.

Слід зазначити, що з початку року на дорогах нашої країни сталося більше 122 тисяч ДТП. Майже 20 тисяч – з постраждалими. Також виявлено більше 800 тисяч фактів перевищення вшвидкості. Крім того, поліція зафіксувала 94,5 тисячі фактів керування машиною у стані сп’яніння.

Читайте також