На Рівненщині - карантин

Фото - ілюстративне

На Рівненщині значно зросла кількість хворих на грип та інші гострі респіраторні інфекції (ГРІ). Протягом 5 тижня року в області за медичною допомогою звернулось 13681 осіб, з них 9888 (72,3%) дітей. Це на 75% більше ніж за попередній тиждень. Показник захворюваності склав 1179,8 вип. на 100 тис. нас., що на 46% вище порогового рівня. Впродовж тижня було госпіталізовано 418 хворих, з них 278 дітей. Про це повідомили у Рівненському обласному лабораторному центрі.

Найвища захворюваність в області спостерігається у Радивилівському (3960,9 вип на 100 тис. нас.), Зарічненському (2490) та Володимирецькому (2301,6) районах. Перевищення епідемічного порогу зафіксовано у Березнівському, Володимирецькому, Демидівському, Дубровицькому, Зарічненському, Корецькому, Костопільському, Млинівському, Острозькому, Радивилівському, Рівненському, Рокитнівському, районах та у містах Дубно, Острог та Вараш.

У зв’язку з ускладненням епідемічної ситуації з грипу та інших ГРІ на Рівненщині школи тимчасово закривають на карантин.

Так, наступного тижня навчальний процес припинений у 266 школах області. Зокрема, від завтра - з понеділка, 3 лютого 2020 року, будуть закриті всі школи у Володимирецькому, Демидівському, Зарічненському, Корецькому, Костопільському, Радивилівському, Рівненському, Рокитнівському районах та у містах Дубно, Острог, Сарни, Вараш, а також Локницької, Клеванської, Козинської, Демидівської, Малолюбашанської та Крупецької ОТГ.

Крім того, декілька шкіл призупиняють також навчальний процес у Березнівському (3 школи), Гощанському (2), Здолбунівському (4) та Млинівському (2) районах, а також у місті Сарнах, Дядьковицькій, Радивилівській, Млинівській ОТГ.

Нагадуємо, щоб уберегти себе від захворювання, потрібно дотримуватись простих правил:

  • одягайтесь по погоді і не переохолоджуйтесь.
  • не забувайте ретельно мити руки.
  • регулярно провітрюйте та проводьте вологе прибирання приміщення.
  • повноцінно харчуйтесь, висипайтесь, уникайте перевтоми

Усе це збільшить шанси запобігти як зараженню, так і важким формам хвороби та її ускладненням.

Читайте також