На Рівненщині карантин "вдарив" по підприємцях: закрились понад 20 кафе та ресторанів

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

У 2020 році несподіваний карантин, пов'язаний із коронавірусною хворобою, вдарив по малому та середньому бізнесу як Рівненської області, так і всієї України. Особливо постраждав торгівельний та ресторанний бізнес, якого стосувалась левова частка карантинних обмежень. Ми вирішили проаналізувати динаміку розвитку торгівельно-ресторанної сфери на Рівненщині на прикладі статистичних даних.

Зокрема, за інформацією Департаменту економічного розвитку і торгівлі Рівненської облдержадміністрації, станом на 1 січня 2019 року в області нараховувалось 1514 об’єктів ресторанного бізнесу. Рівно через рік, 1 січня 2020 року, аналітика показала наявність 1520 об’єктів. Нагадаємо, у березні 2020 року було оголошено карантин на всій території України. Під час підрахунку кількості закладів громадського харчування станом на 1 липня 2020 року - було зафіксовано 1497 одиниць. Таким чином, за понад півроку у області закрились 23 кафе та ресторани.

За інформації департаменту, з січня 2019 по січень 2020 року на Рівненщині динаміка розвитку сфери підприємництва йшла вгору - роздрібна торгівельна мережа та мережа закладів ресторанного господарства збільшилась на 60 одиниць. Зокрема, 54 об’єкти – це торгові точки.

Загалом у липні 2020 року у Рівненській області нараховується 7679 об’єктів роздрібної торгівельної мережі. У січні цього ж року департамент економічного розвитку повідомляв про 7,7 тисяч одиниць торгівлі.

Читайте також