На Рівненщині кожного місяця проводитимуть «Духовні ранки»

http://www.rv.gov.ua

«Духовні ранки» проводитимуть на Рівненщині щомісяця.Таку традицію вирішили започаткувати голова ОДА Олексій Муляренко спільно з релігійними громадами Рівненщини. 2 жовтня їх зустріч вперше відбулась у такому форматі.

Цей захід передбачає відкрите спілкування довкола біблійних та актуальних соціальних тем.

«Основна мета – вивчення Книги книг, що завжди і для всіх актуально, а також налагодження міжконфесійного діалогу та об’єднання зусиль релігійних організацій у добродійній діяльності для дітей, учасників АТО та інших категорій людей. Тому до спілкування може долучитись кожен бажаючий. Надалі ці зустрічі будуть відбуватись о 8 ранку першого вівторка кожного місяця», - зазначає Олексій Муляренко.

Координувати роботу «Духовних ранків» буде Олександр Третяк, ректор Рівненської духовної семінарії Християн Віри Євангельської.

«Рівненщина завжди була в авангарді духовних ініціатив. Тому така традиція має позитивно відзначитися на усіх аспектах розвитку нашого регіону. Початок є, тому будемо працювати на результат», - підкреслив Олександр Третяк.

Окрім того, 2 жовтня під час зустрічі було прийнято рішення про відновлення роботи Рівненської обласної ради християнських церков. Її створили ще у 2005 році, але останнім часом робота ради мала формальний характер.

«Не було системності в діяльності і не було реального наповнення, тож сьогодні хочемо надати новий сенс. Сьогодні члени ради переглянули та затвердили склад учасників та оновили положення про Раду християнських церков», - розповів Олексій Муляренко.

Цю ідею підтримали представники усіх релігійних конфесій – православні, греко-католики, римо-католики і протестанти. Обрали й очільника на найближчі півроку Ради – Архієпископа Рівненського і Острозького Іларіона:

«Нині Українська православна церква повільно, але впевнено йде до єдності. Віримо, що це увінчається успіхом, незважаючи на неймовірний опір нашого сусіда. Нам, керівникам, варто простягнути руки один одному і сісти за стіл переговорів. Наша праця повинна спрямовуватися на соціальне служіння церкви для людей», - наголосив Іларіон. На завершення зустрічі анонсували щорічний обласний молитовний сніданок, який відбудеться 10 жовтня о 8 ранку у Рівному.

За інформацією прес-служби Рівненської ОДА

Читайте також