На Рівненщині крадії залишили без струму майже сотню місцевих жителів

Шість десятків споживачів Здолбунівського району стали жертвами крадіїв

Саме через крадіжку трансформаторної оливи без електропостачання у мороз залишилися 58 мешканців сіл Копитків та Мар’янівка. В одному випадку невідомі з трансформаторної підстанції злили 140 кг оливи, в іншому – 160 кг.

Зауважимо, що крадії електрообладнання цьогоріч вже не вперше скоюють зухвалі крадіжки, що спричиняють відсутність електропостачання в тих чи інших куточках області.

Кількість таких злочинів зростає. Так, за увесь 2017 рік невідомі злили майже 5 тон трансформаторної оливи, що призвело до виведення з ладу 29 силових трансформаторів. З початку 2018 року злито вже близько 2000 кг мастила. А це не лише збитки для енергетиків, а й незручності для споживачів.

«Рівнеобленерго» перепрошує за них мешканців Здолбунівщини. Робить все можливе, щоб у Копиткові та Мар’янівці електропостачання було відновлене до кінця дня.

Звертаєються також до споживачів: задля власного комфорту та запобігання аварійним відключенням прохання сприяти охороні електромереж – не покривати злочинців, чиї дії призводять до знеструмлень, повідомляти інформацію про осіб, які зливають оливу, крадуть електроенергію, розукомплектовують лінії електропередачі.

Це можна зробити за номером Нацполіції 102 або за номерами кол-центру ПрАТ «Рівнеобленерго» (0362) 694-298 або 694-279 (телефони цілодобові). Анонімність гарантуємо!

Якщо надана Вами інформація дозволить затримати зловмисників, «Рівнеобленерго» також ґарантує винагороду – 15 тисяч гривень.

Читайте також