На Рівненщині молода жінка продавала земельні ділянки з підробленими документами і печаткою

Фото ілюстративне

На Рівненщині поліцейські розшукали шахрайку, яка впродовж двох років фіктивно продавала земельні ділянки неподалік Рівного.

Як повідомили у відділі комунікації поліції Рівненської області, 34-річна мешканка Квасилова з 2017 року займалася псевдопродажем земельних ділянок. Зокрема, вона розповідала, що маючи певні зв’язки у відповідних структурах, може допомогти придбати землю за дуже вигідною ціною. 

Так, вона пообіцяла рівнянину за 2 тисячі доларів США юридично оформлену земельну ділянку у комфортному районі біля Рівного. Пропозиція була дуже привабливою, а тому чоловік також попросив оформити ділянки ще й на своїх родичів, заплативши шахрайці за це загалом 10 тисяч доларів. 

Після цього жінка далі шукала нових жертв. Відтак, загалом жінка "розвела" 10 жителів Рівного, а також Рівненького та Здолбунівського районів. Загальна сума завданих від шахрайства збитків ще встановлюють. Адже ніхто з  них так і не отримав обіцяні земельні ділянки, а кошти потерпілим також не повернули.

Як дізналися у поліції вже потім, зі "своїх" - квасилівчан - шахрайка за свої "послуги" брала меншу суму - 30 тис. грн.

У поліції за цим фактом відкрили кримінальне провадження за попередньою правовою кваліфікацією частини 1 статті 190 Кримінального кодексу України.

Поліцейським вдалося знайти злочиницю. У неї вдома правоохоронці провели санкціонований обшук. Там вони знайшли підроблені рішення сільської ради, а також фіктивну печатку одного з управлінь сільради. Грошей там не знайшли. Шахрайка каже, що вже потратила їх. Відтак, тепер у поліції хочуть відкрити ще одне кримінальне провадження за підробку документів та печатки. Наразі вирішують питання про повідомлення жінці про підозру. 

Правоохоронці і далі продовжують шукати жертв цієї шахрайки, тому якщо ви також потерпіли від дій цієї жінки, звертайтеся до поліції за адресою: м. Рівне вул. Пушкіна, 4 або за номерами телефонів: 096-64-72-830 та 102.

Читайте також