На Рівненщині може утворитися ще одна ОТГ (ФОТО)

Кожен керівник ОТГ має бути менеджером

Такого висновку дійшли учасники зустрічі та консультанти з питань децентралізації Проекту ПУЛЬС Рівненського РВ АМУ під час роботи у потенційній  Варковицькій громаді, що у Дубенському районі.  Там консультанти та голова Дубенської РДА зустрілися з представниками трьох сільських рад, які за перспективним планом мають утворити Варковицьку громаду. Тож до складу громади мають увійти Варковицька, Сатиївська та Озерянська сільські ради. Присутні цікавилися, чи можна утворити громаду  поза перспективним планом, які переваги матиме ОТГ та скільки часу надається субвенція розвитку.

Фахівці надали відповіді на усі проблемні питання. Василь Курилас, консультант з правових питань, нагадав про правові аспекти об’єднання громад. Розповів, у чому переваги громади у складі трьох сільських рад. 

- Фінансова складова також є важливим фактором у розвитку та успішності громади, – наголосила консультант з бюджетних питань Людмила Кушнер. – Громади одразу мають проаналізувати, скільки коштів будуть мати і де найприбутковіші галузі. 

Голова Дубенської РДА Юрій Парфенюк наголосив: 

«Потрібно йти у ногу з часом. Шляху назад вже немає, ми всі маємо думати про інтереси людей, а не про свої власні амбіції. Тому вам, головам та депутатам, потрібно вже домовлятися і приймати остаточні рішення про об’єднання».  

Після зустрічі  присутні одразу залишилися на засідання робочої  групи і почали складати  покроковий план дій щодо утворення Варковицької ОТГ.

Повідомляє Офіс Реформ Проекту ПУЛЬС Рівненського РВ Асоціації міст України

Читайте також