На Рівненщині начальник відділу поліції "попався" п`яним за кермом

Фото - 4 влада

Протокол за кермування у нетверезому стані склали патрульні поліцейські на начальника Зарічненського відділу поліції Євгена Мартинюка. Трапилося це ще 9 вересня, проте в прес-релізах відділ комунікації поліції про це не повідомляв, пише UA: Рівне.

Журналістам про цей випадок стало відомо тиждень тому від жителів Зарічного, які написали до редакції анонімного листа. Тоді ж направили інформаційний запит до патрульної поліції області та головного управління Нацполіції, щоб отримати офіційну інформацію. І от лише через місяць після інциденту речник Нацполіції Антон Крук підтвердив факт складання протоколу і пояснив, що начальник Зарічненського відділення поліції був у відпустці, тому вчасно не повідомив керівництво про те, що трапилося. В управлінні поліції проводять службове розслідування. Воно триватиме місяць.

Журналісти також зателефонували до начальника Зарічненського відділення поліції Євгена Мартинюка, аби він прокоментував ситуацію. У телефонній розмові він не пояснив, чому сідав за кермо напідпитку, натомість сказав, що усе прояснить службове розслідування. В управлінні патрульної поліції після запиту, який надіслали журналісти, їм надали відео із боді-камер патрульних.

– Водію було запропоновано пройти огляд на визначення стану алкогольного сп’яніння на місці зупинки ТЗ, а також проведення такого огляду у медзакладі. Однак, водій в присутності двох свідків відмовився від проходження такого огляду. З урахуванням положень ПДР, КУпАП по відношенню до водія було складено адміністративні матеріали за ч.1 ст. 130 КУпАП. Особа відмовилася від проходження огляду на визначення стану алкогольного сп’яніння. Відповідно, така відмова несе за собою закінчений склад адмінправопорушення, передбаченого ст. 130 КУпАП, – розповів заступник начальника управління патрульної поліції області Андрій Крутень.

Речник Нацполіції області Антон Крук прокоментував:

– По даному факту буде проведене службове розслідування. І вже по його результатам ми будемо робити певний висновок. Станом на сьогодні він виконував свої обов'язки.

Читайте також