На Рівненщині надходження ПДВ перевищили 660 мільйонів гривень

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

Як повідомили у ГУ ДФС у Рівненській області впродовж січня – червня  2019 року платники податку на додану вартість Рівненщини спрямували до Державного бюджету України понад 660,8 млн. гривень. З початку року спостерігається позитивна динаміка в частині сплати ПДВ, так порівняно з аналогічним періодом минулого року сплата ПДВ збільшилась  на 122 млн. грн., або на 23  відсотки.

Цьому сприяло як результативна робота Системи автоматизованого моніторингу відповідності податкових накладних критеріям оцінки ступеня ризику (СМКОР), що дозволяє блокувати реєстрацію ризикових податкових накладних так і автоматичне відшкодування податку на додану вартість, згідно з даними електронного реєстру, який функціонує у відкритому режимі та виключає будь-які можливості маніпулювання з відшкодуванням ПДВ.

Заступник начальника Головного управління ДФС у Рівненській  області Зоя Хоній зазначила, що ефективне відпрацювання ризикових операцій суб’єктів господарювання, виявлення і руйнація схем з формування фіктивного податкового кредиту забезпечує збільшення обсягів декларування ПДВ до сплати у бюджет.

ГУ ДФС у Рівненській області

Читайте також