На Рівненщині намагаються активізувати кампанію «Обери свого лікаря»

http://www.rv.gov.ua

Активізувати кампанію «Обери свого лікаря» та максимально бути готовим до фінансування Національною службою здоров’я України. На цьому наполягає заступник голови Рівненської ОДА Світлана Богатирчук-Кривко. 

Нагадаємо, з 1 січня 2019 року усі центри первинної медико-санітарної допомоги, які заключили договори з НСЗУ, будуть отримувати фінансування відповідно до кількості підписаних декларацій. Тож варто пожвавити роботу у цьому напрямку, аби кожен заклад мав достойне надходження коштів, переконана заступник голови ОДА.

Разом з тим, Світлана Богатирчук-Кривко стурбована низьким рівнем підписаних декларацій між лікарем та пацієнтом в окремих районах та громадах Рівненщини.

«Для прикладу, в Тараканівській ОТГ підписали декларацій трохи більше як з 28% жителів, у Боремельській та Миляцькій громадах лікарі попрацювали з понад 30% мешканців. У Вараші ситуація вкрай критична – лише 2% укладених договорів», - зазначила посадовиця.

Водночас, є райони та ОТГ, з яких варто брати приклад. Позицію лідера впевнено і упродовж тривалого часу утримує Гощанський районний ЦПМСД - близько 70% декларацій. У Дубровицькому районному ЦПМСД – понад 65%, а у Дубенському близько 62% оформлених угод. Немовицька, Клесівська та Локницька громади невдовзі перетнуть 90%-й показник.

Керівники Острозького та Гощанського районів закликають мешканців до підписної кампанії

Також, майже 65% декларацій вже є в активі ЦПМСД «Північний» у Рівному. До 60%-го показника підбираються у «Ювілейному» та трохи менше в «Центральному» ЦПМСД.

Загалом, на Рівненщині вже є понад 630 тисяч підписаних декларацій. І на тлі областей–сусідок вона виглядає непогано.

За інформацією прес-служби Рівненської ОДА

Читайте також