Альтернатива РАЕС: на Рівненщині хочуть створити масштабну сонячну електростанцію

У Рівненській області хочуть запустити новий проект з виробництва електроенергії. Такі амбітні плани виношує підприємець з Березного, який вже подав заявку на проектування та будівництво сонячної електростанції.

В Березнівську міську раду подано заявку на будівництво сонячної електростанції. Планується, що потужність станції становитиме 500 кВт а на її створення залучатимуть кошти ЄС, пишуть у спільноті «Типове Березне». При надзвичайних обставинах в денний час доби сонячна електростанція зможе забезпечити електрикою все місто. Станція дасть місту нові робочі місця. Вона знаходитиметься промисловій зоні міста і займатиме приблизно один гектар.

На думку експерта, для забезпечення електрикою цілого міста в разі необхідності потужності у 500 кВт не вистачить, тим паче на сьогоднішній день, коли в кожному звичайному будинку є сила-силенна приладів, які споживають електроенергію. Для цього знадобилося б у десять разів більше потужності. Та й з приводу того, чи вистачить на таку електростанцію одного гектару землі, виникають серйозні сумніви.

На цьому етапі розвитку сонячної енергетики на Рівненщині не залишається сумнівів, що ця альтернативна галузь не може скласти конкуренцію Рівненській атомці.

Втім, сонячна енергетика розвивається найбільш динамічно з усіх галузей альтернативної енергетики. Це виключно екологічна галузь, що не впливає на середовище. Що ж до клімату та географічного положення України, то воно є сприятливим для розвитку такої енергетики і будівництва нових сонячних електростанцій.

 

Читайте також