На Рівненщині очікують зростання кількості хворих на коронавірус

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

Сьогодні під час брифінгу начальник обласного управління охорони здоров’я Олег Вівсянник розповів, що на Рівненщині, як і у всьому світі, новий сплеск захворювання на коронавірус очікують в кінці січня - на початку лютого.

«Ні для кого не секрет, що завершення січня і на початку лютого ми спостерігаємо зріст епідеміологічного порогу на захворюваність вірусними інфекціями, які передаються повітряно-крапельним шляхом – респіраторних захворювань. Отже, спираючись на дані епідеміологів, а також на дані, які складає Всесвітня організація охорони здоров’я, весь світ очікує загострення захворювання, особливо захворювання на ковід, на початку лютого», - зазначив Олег Вівсянник.

Також сьогодні зранку глава МОЗ Максим Степанов заявив, що попри локдаун невдовзі очікують новий сплеск. За його словами, на час січневого локдауну припадає інкубаційний період хворих під час новорічних свят.

Він додав, що під час святкування новорічних свят відбулося активне переміщення громадян, що підвищило ризик поширення захворювання, і що в подальшому складе додаткове навантаження на медичну систему.

Читайте також