На Рівненщині підписали понад 120 тисяч декларацій з лікарями

фото ілюстративне

Понад 122 тисячі декларацій з лікарями підписано у Рівному, пише Управління охорони здоров'я Рівненської облдержадміністрації.

Це означає, що більша частина жителів обласного центру визначила свого сімейного лікаря, педіатра чи терапевта. Ці громадяни перебувають в умовному “зеленому” списку. Ті,що не підписали декларації, будуть віднесені до умовного “червоного” списку. За словами начальника Рівненського міського управління охорони здоров’я Віктора Іськіва, усім без винятку пацієнтам, допомога надаватися буде. Проте на загальних підставах. Коли ці люди, які не підписали декларації, звернуться у лікувальний заклад, їх прийматиме вільний лікар. Бо ж про персонального вони не подбали вчасно.

До слова, ще у середині серпня три рівненські комунальні некомерційні підприємства ЦПМСД уклали угоди з НСЗУ Національна служба здоров'я України. Тому за кількістю підписаних декларацій та формально прикріплених до тієї чи іншої колишньої поліклініки людей вже визначено розмір фінансування. У жовтні має надійти 23 млн.грн. Це фінансування по – новому.

Читайте також