На Рівненщині піротехніки знешкодили бойову гранату та 200 набоїв

5 червня житель с. Томахів Гощанського району під час проведення земляних робіт виявив предмет, зовні схожий на боєприпас. Громадянин відразу зупинив земляні роботи та повідомив про небезпечну знахідку правоохоронців та Службу порятунку «101».

Співробітники Гощанського міськрайонного сектору ГУ ДСНС оперативно прибули на місце події та з’ясували, що знайденими вибухонебезпечним предметом є протитанкова граната РПГ - 40 часів Другої Світової війни. Після цього працівники поліції взяли небезпечну ділянку під охорону.

6 червня на місце події прибула група піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спецпризначення ГУ ДСНС України у Рівненській області. Під час додаткового обстеження території працівниками ДСНС було виявлено ще 200 набоїв калібром 7,62 часів Другої Світової війни. Загальна кількість вибухонебезпечних предметів становила 201 шт.

О 12:15 групою піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спецпризначення усі боєприпаси були успішно знешкоджені у спеціально відведеному безпечному місці. Головне управління ДСНС України у Рівненській області вкотре звертається до громадян з проханням: у разі виявлення вибухонебезпечних предметів ні в якому разі не торкатися до них і одразу ж телефонувати за номером 101 або 102.

Наголошуємо, що під час виявлення підозрілого предмету категорично забороняється: пересувати його, заливати рідинами, засипати ґрунтом або чимось його накривати, намагатися самостійно знешкоджувати знахідку, здійснювати на підозрілий предмет звуковий, світловий, тепловий чи механічний вплив, адже практично всі вибухові речовини чутливі до механічних та звукових впливів і нагрівання.

Читайте також