На Рівненщині пластуни блукали стежками УПА (ФОТО)

http://brrda.gov.ua

На Березнівщині відбувся всеукраїнський пластовий історично-пошуковий табір «Заграва. Шляхами УПА»

Більше тижня пластуни з Рівненської, Житомирської, Тернопільської, Хмельницької областей мандрували теренами Березнівщини. У рамках щорічного всеукраїнського пластового історично-пошукового табору «Заграва. Шляхами УПА» юнаки та юначки здійснили історично-пошукову роботу по місцях діяльності УПА та УПА «Поліська Січ», сплавлялися річкою Случ до міста Березне, долали маршрут на велосипедах. Цьогорічний табір присвячений 76-й річниці створення УПА.

Маршрут пластунів пролягав через населені пункти Марининської, Губківської, Бистрицької, Прислуцької, Поліської, Грушівської, Яцьковицької сільських, Соснівської селищної рад та м.Березне. Також пластове юнацтво впорядкувало поховання воїнів УПА, братські могили повстанців та відвідали краєзнавчу кімнату Соснівського центру дитячої та юнацької творчості, де для них провели пізнавальну і змістовну екскурсію.

«Приємно, що на Березнівщині відбуваються заходи, які сприяють національно-патріотичному вихованню молоді, відродженню історичних та культурних традицій нашого народу. Так як в Березнівському районі тільки нещодавно розпочато впровадження пластового руху, то проведений історично-пошуковий табір «Заграва. Шляхами УПА» став майданчиком обміну досвідом для його подальшого розвитку в районі», - зазначив голова Березнівської РДА Віталій Люшин під час зустрічі з пластовим юнацтвом.

За інформацією прес-служби Березнівської РДА

Читайте також