На Рівненщині побільшало туристичних маршрутів (ФОТО)

http://www.rv.gov.ua

На Рівненщині ще п’ятьом туристичним маршрутам присвоїли номери для подальшого зазначення їх на інформаційно-вказівних знаках. Повідомляє сайт Рівненської ОДА. 

Таке рішення прийняла експертна комісія з маркування та знакування туристичних маршрутів області під головуванням заступника голови ОДА Світлани Богатирчук-Кривко.

Цього разу на розгляд членів комісії представили два маршрути в Дубенському районі, два – у Володимирецькому та ще один на Березнівщині.

Так, на Дубенщині пропонують туристичні шляхи «Загадкова Дубенщина» ( 55 км) та «Історичне ВелоДубно» (37 км). Перший розпочинається з Дубенського замку та закінчується у відпочинковому комплексі «Фермерська Хата». На його шляху - загублений замок села Княгинин та колишній костел монастиря бернардинів. Другий теж бере старт із замку та простягається через Козацький редут і Божу Гору в сторону Тернопільщини. Обидва шляхи є велосипедними.

У Березнівському районі комісія погодила маркування маршруту «Шляхами хоробрих» (50 км), який простягається через живописні поліські села, пов’язані з подіями Другої світової війни та національно-визвольної боротьби УПА.

Туристичний маршрут «Луківські Хрести» (5 км), що проходить Володимиреччиною та прямує до місця паломництва, пов’язаного з місцевою легендою, теж затвердили та присвоїли номер. Ще один шлях, який має назву «106 кілометрів Полісся» та простягатиметься вздовж вузькоколійки, комісія направила доопрацювати.

Крім того, під час засідання до реєстру промаркованих туристичних шляхів внесли вже функціонуючі маршрути «Горинський берег» та «Велопарк Ремельський».

Разом з тим, Світлана Богатирчук-Кривко нагадала, що у квітні розпорядженням голови ОДА Олексія Муляренка була схвалена Стратегія «Медове коло».

«Зараз вона подана на затвердження на травневій сесії обласної ради. Коли буде рішення, можна буде розпочинати процес впровадження Стратегії, створення робочої групи, яка буде займатися зокрема й знакуванням та маркуванням основного маршруту», - зазначила заступник голови ОДА.

Читайте також