На Рівненщині подешевшали одяг і взуття

Фото - ілюстративне / відкриті джерела

На споживчому ринку області у червні цього року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 0,1%. Найбільше подорожчали фрукти (на 6,9%). Водночас подешевшали одяг і взуття - на 4,8%. Зокрема взуття – на 6,3%, одяг – на 3,6%. Про це інформує ГУ статистики у Рівненській області.

На 1,4–0,1% зросли ціни на продукти переробки зернових, рис, м’ясо птиці, кисломолочну продукцію, яйця, рибу та продукти з риби, сири, яловичину, масло, маргарин та інші рослинні жири, безалкогольні напої, шоколад, хліб, кондитерські вироби з борошна, кондитерські вироби з цукру, олію соняшникову. Водночас на 8,8% подешевшали овочі, на 3,6–0,3% – цукор, свинина, макаронні вироби, молоко, сметана, сало.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби підвищилися на 0,5%, що пов’язано з подорожчанням тютюнових виробів на 0,9%.

Зниження цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 0,7% відбулося в основному за рахунок здешевлення природного газу на 4%.

У сфері охорони здоров’я ціни зросли на 0,4%, що пов’язано із подорожчанням послуг лікарень на 2,6%, амбулаторних послуг – на 0,7%.

Підвищення цін на транспорт у цілому на 1,3% зумовлено здорожчанням палива та мастил на 2,5%, автомобілів – на 2,4%, транспортних послуг – на 0,4%.

Читайте також