На Рівненщині правоохоронець організував злочинну групу і привласнював ліс

Спільними зусиллями працівників Управління захисту економіки в Рівненській області, слідчого управління ГУ НП в Рівненській області за процесуального керівництва прокуратури Рівненської області скеровано до суду кримінальні провадження відносно організованої групи з корупційними зв’язками, яка здійснювала привласнення державного майна - лісодеревини, шляхом зловживання службовим становищем. До складу групи входило 4 особи. Про це повідомляє Управління захисту економіки в Рівненській області.

В рамках досудового розслідування кримінальних проваджень встановлено, що організатор організованої групи, будучи працівником правоохоронного органу, створив та очолив стійку організовану злочинну групу, направлену на привласнення лісосировини під час здійснення порубок, шляхом внесення недостовірних даних в товаро-транспортні накладні про обсяги заготовленої лісосировини.

Для виконання своїх злочинних намірів організатор залучив ще 3 виконавців – двох майстрів лісу та приватного підприємця.

Члени організованої групи на системній основі під час проведення лісозаготівельних робіт на ввірених їм ділянках лісового масиву здійснювали привласнення державного майна, а саме лісодеревини, яку без будь-яких товаросупровідних документів та відповідних бирок маркування доставляли до підконтрольних лісопереробних підприємств.

В подальшому оброблена деревина у формі пиломатеріалів реалізовувалась за готівку, здобуті таким чином грошові кошти розподілялися між учасниками організованої групи та витрачалися як на власні потреби так і на потреби організованої групи.

На даний час досудове розслідування завершено, а кримінальні провадження з обвинувальним актом скеровані до суду.

Фігуранти справи обвинувачуються у скоєнні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 КК України (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Читайте також