На Рівненщині презентували історичний літопис (ФОТО)

У Березнівському районному краєзнавчому музеї відбулась презентація наукового збірника «Літопис Березнівщини. Наукові записки Березнівського краєзнавчого музею. Випуск ІІІ». Повідомляє сайт Березнівської РДА. 

«Пропоноване видання - продовження серії книг «Велика Волинь. Історія, культура, постаті». До третього збірника «Літопис Березнівщини» увійшли історичні та документально-публіцистичні нариси, архівні документи, спогади жертв політичних репресій, які в роки тоталітарного режиму зазнали необгрунтованих покарань. Велика увага приділена історії громад національних меншин, адже, незважаючи на розбіжність світоглядного та культурного характеру, Березнівщина впродовж століть залишалася спільною домівкою для українців, поляків і євреїв», - на початку заходу зазначила редактор-упорядник збірника, директор Березнівського районного краєзнавчого музею Наталія Трохлюк.

Видання має багатий ілюстративний матеріал. У книзі надруковані праці науковців, краєзнавців, польові матеріали, зібрані під час археологічних та фольклоьрно-етнографічних експедицій. Про роботу над цими матеріалами розповіли автори, які були присутні на заході.

«Завдяки даній книзі більше людей зможе дізнатись про історію нашого краю. Третій випуск збірника «Літопис Березнівщини» виданий в рамках районної Програми підтримки книговидання місцевих авторів на 2013-2017 роки. Радує те, що в районі прийнято відповідну програму на наступний період», - зазначив голова райдержадміністрації Віталій Люшин.

Варто зазначити, що видання розраховане на істориків, археологів, етнологів, фольклористів, мистецтвознавців, етномузикологів, учителів, студентів та широке коло шанувальників історичної та етнокультурної спадщини Полісся.

Читайте також