На Рівненщині проведено навчання із мобілізації

На Рівненщині проведено навчання з мобілізації на прикладі одного з районів області.

На базі Дубенського об’єднаного міського військового комісаріату відбулись показові інструкторсько-методичні заняття з організації роботи елементів бази мобілізаційного розгортання районного (міського) військового комісаріату в ході оповіщення, прийому та поставки мобілізаційних ресурсів до військових організаційних структур Збройних Сил України та інших військових формувань.

Участь у заході взяли заступник організаційно-мобілізаційного управління оперативного командування "Захід" полковник Олександр Галкін,заступник військового комісара Рівненської об’єднаного військового комісаріату полковник Валентин Ревко, військові комісари міського і районного значення Рівненщини, а також голови районних державних адміністрацій.

Присутні розглянули основні положення законів та інших нормативно-правових актів України з питань оборони та мобілізації, алгоритми та можливості забезпечення місцевої економіки щодо проведення мобілізації. Головними питаннями навчань стали своєчасне оповіщення, збір та поставка ресурсів до військових структур, відпрацювання єдиного погляду щодо функціонування елементів бази мобілізаційного розгортання, взаємодія з місцевими органами виконавчої влади.

Більше півсотні учасників заходу провели практичні заняття на місцях, зокрема відвідали Дубенський об’єднаний військовий комісаріат, Дубенський будинок дітей та молоді, Мирогощанську сільську раду, Дубенський районний будинок культури, товариство з обмеженою відповідальністю "Агролен" і Дубенську спортивну школу, де відбулись показові інструкторсько-методичні заняття. 

Читайте також