На Рівненщині провели квест поколінь (ФОТО)

Туристсько-краєзнавча робота – один з основних напрямків позашкільної освіти, яка дозволяє використовувати різні форми для виховання юного покоління. Особливо актуальним є  сьогодні залучення батьків до заходів, які організовує "Рівненська обласна станція юних туристів".

Цьогоріч традиційний квест поколінь «Ми обираємо туризм!», де учасниками є гуртківці та їх батьки, проводився з нагоди 100-річчя позашкільної освіти в Україні. Проходив він у лісовому масиві поблизу с. Руда Красна 1 квітня 2018 року. Урочистий настрій відкриття та інтрига нагород і подарунків спонукали до перемоги кожну з команд.

Змагання проводились у трьох напрямках:

- туристсько-краєзнавча вікторина «Я мандрую Рівненщиною», де учасники випробовували себе на знання  історії та географії рідного краю;

- туристська естафета «Стежки здоров’я», де учасники демонстрували свої технічні навички складання намету, розпалювання вогнища, подолання переправ і, звичайно, злагодженої командної роботи;

-  спортивне орієнтування «Випробуй себе», де кожна команда отримавши на старті карту місцевості, мала завдання знайти та відмітити всі зазначені контрольні пункти.

Усі переможці були нагороджені дипломами і призами управління культури і туризму Рівненської облдержадміністрації та комунального закладу «Рівненська обласна станція юних туристів». Належна організаційна робота з підготовки та проведення квесту поколінь «Ми обираємо туризм!» проведена методичним та організаційно-масовим відділом  закладу (завідуючі: Леонід Ольховик та Руслана Євпак).

Читайте також