На Рівненщині проводять рейди, чи дотримуються люди самоізоляції

Вчора, 24 березня, на Рівненщині у місті Дубні та Дубенському районі почали проводити рейди щодо дотримання правил самоізоляції мешканцями, котрі прибули з неблагополучних щодо коронавірусної інфекції країн. Про це повідомили у Дубенській міській раді. 

Такі заходи проводять на вимогу постанови Головного державного санітарного лікаря України від 21 березня 2020 року "Про запобігання подальшого занесення на території України випадків корона вірусної хвороби (СОVID-19)". Так, перевіряли самоізоляцію людей працівники Рівненського обласного лабораторного центру разом з поліцейськими.

Під час рейду фахівці навідались до мешканців міста та району, які приїхали з-за кордону і перебували на самоізоляції. До слова, жодних порушників наразі не виявили. Такі рейди влада обіцяє проводити постійно.

Нагадаємо, що зараз на обліку перебуває більше 200 осіб, що повернулися додому з-за кордону, з числа мешканців міста Дубно та Дубенського району.

Згідно з чинним законодавством за порушення правил карантину особа може бути притягнена до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу від 1 до 2 тисяч неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить від 17 до 34 тисяч гривень.

Читайте також