На Рівненщині пройшла мирна хода проти одностатевих шлюбів (ФОТО)

фото - Фейсбук

1 квітня у місті Дубно відбулася мирна хода на підтримку сімейних цінностей. Ішли з «5-тої школи» і прямували до центру міста. Про це пише Блог "Знай більше".

До таких дій дубенчан спонукали законотворці, які виступають у Верховній раді за легалізацію шлюбів одностатевих пар, пропаганду стосунків гомосексуального характеру в школах та через ЗМІ. 

Організатори мирної ходи у місті є християни різних конфесій, які не можуть бути осторонь того, що намагається нав’язати нашому суспільству. 

Своє занепокоєння та думку з даного приводу розповів отець Роман Бобесюк (УГКЦ). 

- У ХХ столітті український народ потерпів від божевільного радянського режиму, який намагався силою відірвати людей від коріння віри і накинути їм атеїстичний світогляд, видаючи його за єдиний «науковий», котрий заперечував свободу совісті людської особи та позбавляв її права на вільне сповідання своїх релігійних переконань, - продовжує розповідати о. Роман. - На початку ХХІ століття світ постає перед схожими викликами, які, однак, не супроводжуються відкритим і кривавим переслідуванням, а послуговуються прихованими ідеологічними засобами нищення християнської віри і моралі та загальнолюдських цінностей. Деякі з таких викликів стосуються сфери статевості та сімейного життя і не є новими для України: вони радше по-новому акцентовані чи представлені суспільній свідомості. Інші ж – цілком нові і навіть далекі від українського контексту. Проте певні сили намагаються нам їх нав’язати, - каже священик. 

Дубенчанин Андрій Стасюк теж стурбований діями законотворців і напередодні через соціальні мережі активно запрошував мешканців міста не бути байдужими й приєднуватися до мирної ходи.

- Ганебна аморальність все глибше проникає на терени нашої країни. Перед українським народом постала нова проблема: легалізація цивільного партнерства для одностатевих пар, усиновлення дітей трансгендерними людьми, пропаганда гомосексуалізму в школах та через ЗМІ. 

“План дій з реалізації Національної стратегії у сфері прав людини на період до 2020 року” вже затверджений Кабінетом Міністрів. Сімейні цінності варто вберегти на державному рівні. І це завдання й обов’язок кожного свідомого громадянина України. У христянській країні повинна бути біблійна модель сім’ї. Не будьмо байдужими і своєю активністю висловимо свою громадянську позицію, - пише чоловік. 

Мета даного заходу – привернути уваги суспільства до проблеми, яка назріла.

Крім цього краяни почали активно підписувати електронну петицію до Президента України і просять вжити заходів для припинення пропаганди гомосексуалізму та захисту традиційних сімейних цінностей. На даний час триває збір підписів. Із потрібних 25 тисяч вже підписалося майже 23. 

Ксеня ГАЛИЦЬКА 

Читайте також