На Рівненщині пройшла військово-патріотична гра (ФОТО)

фото - Фейсбук

У ДУБНІ СТАРТУВАЛА ВІЙСЬКОВО-ПАТРІОТИЧНА ГРА «СОКІЛ» («ДЖУРА»), пише Дубно - влада - онлайн

15 травня 2019 року у місті Дубні відбулося урочисте відкриття I-го (міського) етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). 

У цей день на майдані Незалежності зібралися команди джур міста Дубна, Дубенського, Радивилівського районів, місцевих ОТГ. Під звуки козацьких маршів сотники вишикували рої і доповіли про готовність до змагань.

З вітальним словом до учасників гри звернулися заступник міського голови Василь Скринчук, голова Дубенської районної державної адміністрації Юрій Парфенюк, заступник начальника управління освіти і науки Рівненської ОДА Святослав Сидорук. Вони привітали організаторів та учасників табору з відкриттям І етапу. А також наголосили, що 10 років тому саме у Дубні вперше пройшов ІІ-ий (обласний) етап «Джури». Тож дуже символічно, що цьогоріч тут знову проводяться змагання, що об'єднали команди джур півдня Рівненщини. Коротку мистецьку програму підготували вихованці міського Будинку дітей та молоді.

Після закінчення урочистостей команди джур перемістилися до місцевої військової частини, де пройшли конкурси «Впоряд», «Фізична підготовка», «Стрільба», «Рятівник».

По завершенні даних конкурсів всі учасники переїхали у с.Молодаво-2. Тут молоді джури розмістилися для таборування, а також продовжили змагатися у конкурсах «Ватра» та «Кашовари». Суддівська колегія оголосила результати першого дня.

I-ий (міський) етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») відбувається за організаційної та фінансової підтримки управління освіти Дубенської міської ради.

Читайте також