На Рівненщині п`ятеро псевдоСБУшників увірвалося до будинку 51-річної жінки

фото ілюстративне

Вчора, 10 березня, близько 9 год. ранку на Рівненщині у селі Острів Радивилівського району до помешкання 51-річної жінки увірвалося 5 чоловіків, які видавали себе за працівників поліції та нібито прийшли провести слідчі дії.

На місці події група реагування патрульної поліції поблизу будинку жінки виявила мікроавтобус «Mercedes-Benz Vito». У автотранспорті на той момент знаходилося троє чоловіків, віком 43-ох, 41-го та 17-ти років. Двоє з них є мешканцями Волинської області. Один з них - житель міста Костополя Рівненської області.  

Ще двоє чоловіків, які знаходилися біля автомобіля, у ході розмови з поліцейськими раптово кинулися тікати до лісу. За кілька годин одного з них вдалося затримати у селі Пляшева Радивилівського району, коли той саме чекав на маршрутку до Рівного. Ним виявився 50-річний мешканець Рівненського району. Іншому таки вдалося втекти.

Під час огляду помешкання жінки та прилеглої території, поліцейські виявили розірване посвідчення працівника одного з правоохоронних органів. Документ мав явні ознаки підробки. Слідчі вилучили та відправили його на експертизу.

У мікроавтобусі поліцейські виявили електричні інструменти, ломи, лопати та наручники. 

Потерпіла пояснила, що чоловіки увірвалися до її будинку, представилися працівниками спеціалізованого правоохоронного органу та почали проводити обшук. Тоді вона почала бити на сполох, адже ніколи не мала проблем із Законом. 

У поліції за цим фактом відкрили одразу кілька кримінальних проваджень: за фактом самовільного присвоєння владних повноважень або звання службової особи розпочато досудове розслідування за частиною 2 статті 353 Кримінального кодексу Україн, та за фактом незаконного проникнення до житла особи, що передбачає частина 1 статті 162 Кримінального кодексу України. 

Наразі правоохоронці проводять перевірку дій цих осіб, а також встановлюють усіх учасників події.

За інформацією відділу комунікації поліції Рівненської області 

Читайте також