На Рівненщині реалізують ще 13 енергоощадних проектів (ФОТО)

http://www.rv.gov.ua

Ще 13 соціальних об’єктів на Рівненщині стануть енергоощаднішими. Їх перелік затвердила Конкурсна рада обласного конкурсу. Ініціативи районів, міст та об’єднаних громад майже одноголосно підтримали представники ОДА, депутатського корпусу та громадськості

У заході взяли участь - перший заступник голови ОДА Віталій Ундір, заступник голови ОДА Олександр Корнійчук та перший заступник голови облради Сергій Свисталюк.

- На ІІ етап конкурсу надійшло 24 проекти, які розглянула Дирекція. У 9 заявках були виявлені недоліки. Аби їх усунути, розробки рекомендували доопрацювали. У результаті на конкурс представили 13 проектів на 7,4 мільйона гривень, з яких 4,8 мільйонів – з обласного бюджету, - зазначив заступник голови ОДА Олександр Корнійчук.

Так, енергоефективні заходи проведуть на об’єктах Володимирецького, Здолбунівського, Корецького та Рокитнівського районів, у Рівному, а також в Крупецькій, Миляцькій, Острожецькій та Тараканівській ОТГ.

А це – школи, садочки, лікарні та позашкільні заклади. Тут встановлять електричні енергозберігаючі мережі, полагодять системи опалення та теплопостачання, встановлять на них прилади регулювання, замінять котли, покрівлю, вікна та двері, відремонтують котельні або ж переведуть їх на альтернативне паливо.

А у Рівненському психоневрологічному інтернаті термомодернізують цілий житловий комплекс.

За попередніми підрахунками економія паливо-енергетичних ресурсів від реалізації заходів приблизно складатиме 2,4 мільйона гривень. При цьому середній термін окупності складе 3,1 роки.

Разом з тим, під час засідання визначили хронометраж ІІІ етапу конкурсу. Адже залишилося 5,4 мільйонів гривень із 15 передбачених на цьогорічну обласну програму. Тому райони, міста та ОТГ мають можливість до 20 жовтня подати свої пропозиції до департаменту ЖКГ, енергетики та енергоефективності ОДА.

Окрім того, Олександр Корнійчук звернув увагу присутніх на необхідності проведення енергоаудиту комунальних закладів, без якого енергозбереження неможливе. В свою чергу конкурсна комісія підтримала ініціативу, рекомендувала внести пропозиції до обласної програми енергоефективності та подати на розгляд обласних депутатів.

За інформацією прес-служби Рівненської ОДА

Читайте також