На Рівненщині розпочинається баскетбольний сезон

https://www.bcrivne.com

Баскетбольний клуб “Рівне” вже цими вихідними офіційно розпочинає сезон. І жіноча, і чоловіча команда проведуть перші матчі у своїх лігах. Наших дівчат у Запоріжжі ми підтримуватимемо дистанційно, а от чоловіча команда запрошує уболівальників на відкриття сезону в рівненський “Спорткомплекс ДЮСШ-4”.

Вже перші ігри нового сезону для рівнян матимуть статус “Волинського дербі”, адже до нашого міста їдуть луччани.

У суботу, 6 жовтня о 17:00 та неділю 7 жовтня о 13:00 у першому турі Вищої ліги БК “Рівне” прийматиме БК “Старий Луцьк”

Наш суперник БК “Старий Луцьк” має ще коротшу історію, ніж БК “Рівне”, адже команда була заснована лише в серпні 2017 року, але, як і в Рівному, у Луцьку є свої баскетбольні традиції. Більшість гравців дебютного сезону волинян, ще мають в домашній колекції ігрову форму команди “Суперліги” “ВолиньБаскет”. Досвідчені тренери Володимир Журжій та Дмитро Чайковський добре відомі в баскетбольних колах нашої держави вправно виконують свою роботу. Тож спираючись на досвідчених баскетболістів-ветеранів та запросивши молодих і амбітних гравців, БК “Старий Луцьк” стрімко увірвався в баскетбольне життя країни. Дебютний сезон команда розпочала у Першій лізі та пройшла його на одному диханні. У фінальній серії волиняни двічі, і вдома і на виїзді, обіграли “Вінницьких Зубрів”, стали переможцями чемпіонату та скористалися можливістю підвищитись у класі, і вже з цього сезону стали суперниками БК “Рівне” у Вищій лізі.

На передсезонній прес-конференції віце-президент клубу Дмитро Чайковський повідомив, що чемпіонат у Вищій лізі команда розпочинатиме тим самим складом, який здобув золото Першої ліги. А головному тренеру Володимиру Журжію є на кого покластися – це досвідчені Олег Салтовець, добре відомі у Рівному за виступами у місцевих командах на різному рівні, а також, в тому числі і в Аматорській Баскетбольній Лізі Дмитро Швагринський, Андрій Литвиненко, Петро Глушко, Едуард Федчук та інші.

Загалом же, ситуація у волинському клубі приблизно така:

Про плани та амбіції БК Старий Луцьк-Університет ішлося під час передсезонної прес-конференції. Учасниками заходу стали віце-президент БК Старий Луцьк-Університет Дмитро Чайковський, капітан команди Едуард Федчук та тренер студентської команди Петро Глушко.

Головний тренер Володимир Журжій готує збірну України 3х3 до юнацької Олімпіади в Буенос-Айресі, тож приєднається до своїх підопічних після завершення олімпійського турніру баскетболістів. Першим слово взяв тренер, віце-президент клубу, Дмитро Чайковський. Він подякував президенту клубу Олексію Мельнику за підтримку у минулому сезоні та фінансові гарантії на сезон прийдешній.

Порцію подяки отримало й керівництво найбільшого вишу Волині – Східноєвропейського національний університет імені Лесі Українки. Виш дає можливість клубу користуватися своєю інфраструктурою, а минулоріч Старий Луцьк-Університет грав домашні матчі на майданчику Спорткомплексу СНУ. До слова, є імовірність, що цьогоріч клуб теж гратиме на університетському майданчику, хоча наразі є принципова домовленість: домашні матчі групового етапу Старий Луцьк проведе в обласній ДЮСШ.

«Минулий сезон ми перемогли у Першій лізі і здобули право грати у Вищій лізі. Упродовж літа намагалися розвиватися, тренуватися», – розповів Дмитро Чайковський. Він уточнив, що влітку гравці тренувалися, грали в турнірах з баскетболу 3х3, де ставали переможцями національних та закордонних турнірів.

Згодом слово взяв капітан команди Едуард Федчук, який підтвердив слова попереднього спікера: «Цього літа за підтримки Олексія Мельника (президент БК Старий Луцьк-Університет) поїздили на відбіркові турніри 3х3, їздили і в Польщу. Це досить цікавий вид спорту, дає багато корисної інформації та можливості підвищити майстерність. Відпустка видалася хороша і продуктивна. Тепер готуємось до матчів у Вищій лізі».

Капітан закликав вболівальників приходити на домашній матчі та підтримувати команду. Згодом словом взяв гравець Старого Луцька Петро Глушко, який тренує студентську баскетбольну команду. «В університет вступило чимало молодих гравців, зокрема Максим Дейна, Володимир Коцько, Андрій Прудяк, які будуть допомагати нам у нинішньому сезоні. До того ж, Володимир та Андрій виступатимуть ще й у Вищій лізі», – розповів Глушко.

На його думку, для Коцька і Прудяка змагання в баскетбольній лізі не будуть тягарем, а навпаки – хорошою можливістю вдосконалюватися. Команді вдалося зберегти переможний склад, який здобув успіх у Першій лізі.

До слова, протягом сезону в Луцьку відбуватимуться матчі Студентської баскетбольної ліги України Таскомбанк, відкритий чемпіонату Луцька з баскетболу, турнір з баскетболу серед школярів «Шабля», турніри зі стрітболу та інші змагання. Перші домашні БК Старий Луцьк-Університет зіграє 13-14 жовтня проти команди Хімік-2. 

Баскетбольний клуб “Рівне” до нового сезону також готується посилено у всіх напрямках. Як ми вже повідомляли, команду підсилили Ілля Шемосюк, Євген Коровяков та Андрій Артимович. Команда провела ряд спарингів, зокрема, зі своїми майбутніми суперниками у Вищій лізі – це “Львівською Політехнікою” та БК “Тернопіль” та у всіх у них здобула перемоги.

Працювали в клубі і над покращенням умов для уболівальників. Наразі квитки на ігри будуть реалізовуватись тільки виключно перед початком ігор. Але, !УВАГА! відтепер трибуни на наших матчах з місцями, тому, зважайте на це, і, якщо бажаєте комфортно дивитися матч на своєму улюбленому місці, то краще потурбуватися про це заздалегідь. На цей сезон вартість квитка на гру становитиме 30 гривень. Традиційно, дітям шкільного віку та меншим вхід безкоштовний, представникам ЗМІ за журналістськими посвідченнями.

Традиційно Баскетбольний клуб “Рівне” спільно із Телерадіокомпанією “Ритм” організовуватиме відеотрансляцію усіх домашніх поєдинків.

Тож, Баскетбольний клуб “Рівне” запрошує усіх шанувальників гри та уболівальників нашого клубу на відкриття сезону та підтримати команду у принциповому дербі з волинянами.

Читайте також