На Рівненщині розпочнеться весняний призов: кому чекати повістки?

Цієї весни вдвічі більше призовників з Рівненської області поповнять лави Збройних Сил України. Восени з Рівненщини на строкову службу набрали 305 юнаків, цьогоріч же заплановано 500.

Офіційно призовна компанія стартує з 1 квітня, але повістки громадянам, які підлягають призову, почали приносити вже з лютого. 

В яких військах будуть служити новоприбулі армійці, розкаже начальник відділу укомплектування солдатським та сержантським складом полковник Андрій Дідик:

Згідно з указом Президента від 15 лютого 2018 року призов буде здійснюватися в квітні-травні до Збройних Сил України, Національної гвардії України, до державної спеціальної служби транспорту та в прикордонну службу.

Щодо служби на контрактній основі, то з початку минулого року 142 особи виявили бажання захищати кордони держави в зоні АТО, ця цифра стабільна, повідомляють у комісаріаті.

Прикметно те, що на строкову службу набирають юнаків з 20 років, але хто бажає поповнити лави контрактної армії України - може зробити це з настанням повноліття, тобто з 18 років.

Щодо осіб, які прикриваються віросповіданням, аби не служити в армії, то військові мають домовленості з пасторами, які будуть повідомляти, про тих, хто не відвідує служби.

А також з поліцією, яка вже перевіряє таких парафіян на наявність у них зброї.  

До слова, за минулий рік двом жителям області, які не прибули на збірний пункт після проходження військової комісії, суд виніс умовний термін покарання.

Читайте також