На Рівненщині рятувальники ліквідували чергову пожежу в будівлі

15 липня о 15:14 до пожежно-рятувальної служби за номером «101» надійшло повідомлення про пожежу в приватному господарстві в с. Антонівка, Володимирецького району. До місця пожежі було негайно направлено місцеву пожежну команду з села Городець та черговий караул рятувальників 11-ої державної пожежно-рятувальної частини з райцентру.

На момент прибуття до місця події пожежників вже повністю горів дерев’яний гараж, а також покрівля поруч розташованої господарської споруди. Під час ліквідації місцевим жителям вдалося уникнути загрози вибуху, адже в одній з споруд був балон з-під газу. До того, як пожежу повністю було ліквідовано вогонь встиг завдати значних збитків власникам, знищивши роками нажите майно. На гасіння пожежі рятувальники відразу подали вогнегасячі засоби. Вже о 16:30 пожежу вжалося локалізувати, а о 17:30 повністю ліквідувати. В результаті пожежі знищено дерев’яний гараж, автомобіль ВАЗ-2108, мотоблок, електроінструменти, дві пральні машини, побутові прилади, велосипед, майно, речі домашнього вжитку, покрівлю та перекриття господарської споруди. Проте вдалося уникнути подальшого поширення пожежі на поруч розташовані інші надвірні споруди.

Як з’ясувалося згодом, в момент виникнення пожежі була гроза, а загоряння виявили саме після чергового удару блискавки. Кілька хвилин вистачило, щоб вогонь набрав сили та почав стрімко поширюватися по горючому навантаженню. Коли ж пожежу виявили вже повністю горіла покрівля гаража. Відтак ймовірною причиною пожежі міг стати саме розряд блискавки.

Всього для ліквідації пожежі було залучено 2 одиниці пожежної техніки, 6 чоловік особового складу працівників ДСНС та місцевої пожежної команди с.Городець.

Наразі всі подробиці даної події та обсяги збитків встановлюється фахівцями.

ГУ ДСНС України в Рівненській області

Читайте також