На Рівненщині співали поліські колядки та щедрівки

http://oblrada.rv.ua

Мелодійність українських колядок та щедрівок 14 січня демонстрували учасники фольклорного фестивалю «Степанський різдвяний зорепад», який вп’ятнадцяте відбувся на Рівненщині. Кілька сотень колядників різного віку – від дошкільнят і до людей поважного віку, із Сарненщини, Березнівщини, Костопільщини та Київщини віншували для степанців та гостей селища. Кожен із колективів-учасників намагався передати особливості Різдвяного обряду та пісні власного краю.

«Переможцями ж фестивалю стали всі, особливо глядачі театралізованих дійств та хорових виступів. Гадаю, що таке свято традиційної української культури повинно стати не лише надбанням сарненчан, а й усієї Рівненщини, тому разом із депутатським корпусом обласної ради намагатимемося зробити все для того, аби ушістнадцяте фестиваль відбувся вже у статусі обласного!», - зазначив заступник голови Рівненської обласної ради Олексій Бучинський під час нагородження кращих колективів.

На завершення ж всі учасники фестивалю «Степанський різдвяний зорепад» отримали солодкі подарунки від голови Рівненської обласної ради Олександра Данильчука.

За інформацією прес-служби Рівненської облради

Читайте також