На Рівненщині сплатили понад 3,4 млрд грн ЄСВ

фото ілюстративне

Понад 3,4 млрд. грн. ЄСВ надійшло на соціальні потреби від мешканців Рівненщини

За  десять місяців 2018 року   роботодавцями та  фізичними особами Рівненщини  сплачено 3407,3 мільйона гривень єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, що на 28% або на 735,7 млн. грн. перевищує показники відповідного періоду минулого року.

Начальник ГУ ДФС у Рівненській області Дмитро Зайцев звертається до всіх роботодавців та зазначає що ухиляючись від офіційного укладання трудових відносин, виплачуючи заробітну плату «в конвертах», роботодавець фактично позбавляє працівника захисту, своїх трудових прав. А це і право на основну та додаткову відпустки, і на оплату лікарняного, на отримання допомоги при травмуванні у разі нещасного випадку на виробництві, на дотримання встановленої законодавством норми тривалості робочого часу, отримання допомоги по безробіттю залежно від страхового стажу та безліч інших.

А головне – через несплату єдиного соціального внеску і податків наймані працівники втрачають страховий стаж та можливість одержання заробленої пенсії за віком, через інвалідність та в інших випадках, передбачених законодавством, адже пенсію буде призначено тільки з офіційно нарахованої суми заробітної плати. Адже зарплати в «конвертах» є, а пенсій у «конвертах» немає.

За інформацією ГУ ДФС у Рівненській області

Читайте також