На Рівненщині стартувала дебатна школа (ФОТО)

https://ostroh.info

Острозьку дебатну школу організовують в Острозі 8-9 грудня. Першого дня тренери з Києва та Івано-Франківська розповідали, що таке дебати та про їхню концепцію. Про це повідомляє Острог.Інфо. 

Дебати — командна інтелектуальна гра.  Її суть полягає в тому, що команди аргументовано доводять тезу, запропоновану до обговорення, а інші — опонують їй.

«Дебати суттєво змінили мій світогляд та дали мені багато в плані впевненості, в плані комунікації з людьми, стала надзвичайно вагомою частиною мого життя. Я відчуваю певною мірою обов’язком розвивати дебати, тому що вони багато чого мені дали. Я відчуваю, що іншим людям вони можуть принести ту саму користь», – ділиться тренер Борис Пікалов.

«Дуже часто на дебатах народжуються ініціативи і навіть організації, що  починають впроваджувати проекти, які змінюють місто, а то й країну на краще. Технологія дебатів допомагає робити життя кращим, і дуже правильно це розвивати», – говорить тренер Орест Багрій.

Організував школу Острозький дебатний осередок.

«Я хочу, щоб Острог був більш молодіжним містом не через те, що тут є студенти, а через те, що тут є активність. Тому ми готові проводити якісь схожі турніри, дебатні школи для того, щоб залучити якомога більше людей до дебатів», – говорить голова осередку Євген Синчук.

У рамках школи учасники слухають тренінги та беруть участь в іграх.

«Я думаю, ця дебатна школа все-таки навчить мене грати у дебати та говорити структуровано. Також, це допоможе моїй професійній діяльності», – ділиться своїми враженнями учасниця дебатної школи Анна Дікун.

До слова, Дебатну школу організовують в Острозі вже вчетверте.

Христина БОЙЧУК

Фото: Марія ОЧЕРЕТЯНА

Читайте також