На Рівненщині створюють бригаду військ територіальної оборони

На Рівненщині продовжують створювати бригаду військ територіальної оборони. До неї увійдуть шість батальойонів та власне штаб управління. Повідомляє сайт Рівненської ОДА. 

Сили територіальної оборони не замінять оперативні війська, а доповнюватимуть їх.

Загалом це має позитивно вплинути на керованість і боєздатність військових частин територіальної оборони. Адже серед завдань бригади – захист державного кордону, охорона важливих об’єктів і комунікацій, боротьба з диверсантами, підтримання правового режиму воєнного стану.

Про це доповіли заступнику голови Рівненської ОДА Віталію Ундіру на нараді за участю представників ОК «Захід», обласного військового комісаріату, фінансистів та юристів.

Ініціювали засідання – голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко та командувач ОК «Захід», генерал-майор Олександр Павлюк, на яких і покладається контроль за роботою бригади територіальної оборони.

Нині відбувається комплектування формування як військовослужбовцями, так і резервістами. Останні будуть основою та призиватимуться на службу у разі необхідності. Резервісти щомісячно проходитимуть підготовку на навчальних зборах на Рівненському полігоні. Решту часу вестимуть звичайне цивільне життя.

Бригада матиме свій офіційний склад та командування, оперативне управління, а також матеріально-технічну базу.

«Функціонування бригади тероборони фінансуватиметься за гроші ЗСУ. Втім, аби прискорити укомплектування та підготовку військ, кошти передбачатимуть і в місцевих бюджетах. Нині розроблена обласна програма. Окрім того виділено 250 тисяч гривень з бюджету Рівного на придбання засобів зв’язку, які невдовзі будуть закуплені. Їх передадуть у штаб ТРО області. Рекомендація стосовно співфінансування укомплектування батальйонів надійде керівникам районів та міст», - резюмував Віталій Ундір

Читайте також