На Рівненщині створюють ще один інклюзивний центр

http://brrda.gov.ua

Інклюзивно-ресурсний центр – нова установа в інклюзії. На Березнівщині діятиме два таких центри: в м. Березне та смт. Соснове. 

У Березному такий заклад працюватиме у приміщенні гуртожитку Березнівського НВК «Економіко-гуманітарний ліцей - ЗОШ І-ІІ ступенів», де діти з особливими освітніми потребами зможуть отримувати корекційно-розвиткові послуги. У травні поточного року конкурсною комісією було обрано керівника даного закладу та педагогічних працівників.

Завдяки наполегливості та ініціативності директора комунальної установи «Березнівський інклюзивно-ресурсний центр» Березнівської районної ради Тетяни Шнайдер зараз тут активно ведуться внутрішні ремонтні роботи.

«Вже замінено вікна, пошпакльовано стіни, стелі, поклеєно шпалери, - розповідає Тетяна Шнайдер. - Найближчим часом буде замінено підлогу в одній з кімнат».

Варто зазначити, що у центрі діти матимуть можливість займатися з  вчителями-логопедами, олігофренопедагогом, сурдопедагогом, тифлопедагогом, практичними психологами та вчителем лікувальної фізкультури.

«Створення закладів такого типу є важливим кроком у наданні корекційно-розвиткових послуг дітям з особливими освітніми потребами та одним з напрямків впровадження освітньої реформи», - зазначив голова Березнівської РДА Віталій Люшин.   

Нагадуємо, що 9 листопада минулого року, під час візиту на Рівненщину, Марина Порошенко підписала меморандум про співпрацю з головою Рівненської ОДА, в якому йдеться, що область долучиться до проекту Благодійного фонду Порошенка «Інклюзивна освіта — рівень свідомості нації». 

Основні завдання інклюзивно-ресурсних центрів − проведення комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку дитини, надання системного кваліфікованого супроводження, консультаційна робота з батьками, методична допомога педагогічним працівникам дошкільних, загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладів з питань організації інклюзивного навчання.

За інформацією прес-служби Березнывської РДА

Читайте також