На Рівненщині троє хлопців пограбували знайомого і пішли святкувати в бар, де поранили відвідувача

Вчора, 21 березня, близько 21 год. на Рівненщині в селищі Оржів Рівненського району троє молодиків проникли до будинку 17-річного хлопця і пограбували його.

Як з'ясували правоохоронці, потерпілий і сам перебуває під домашнім арештом за скоєння крадіжки. А тепер така доля спіткала і його. Як виявилося, він знайомий зі злодіями, які винесли з його помешкання конвектор і телевізор. Зловмисниками виявилися двоє мешканців Клеваня 19-ти та 24-х років, молодший з яких вже має судимість за крадіжки, а старший вже потрапляв у поле зору правоохоронців за незаконне зберігання зброї, та один неповнолітній хлопець з Зорі, якому лише 15 років. До слова, останній вже також раніше був судимий за скоєння крадіжок. 

За цим фактом правоохоронці відкрили кримінальне провадження за частиною 3 статті 186 Кримінального кодексу України (грабіж, поєднаний з проникненням у житло). Відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Вже через 2 години після злочину до поліції звернувся селищний фельдшер з тим, що до лікарні з тяжкими тілесними ушкодженнями доправили 21-річного жителя Клевані. Приїхавши, поліцейські з'ясували, що і до цього злочину причетні ті ж молодики, які пограбували будинок в Оржеві.

Заа інформацією правоохоронців, те, що награбували, грабіжники залишили вдома у їхнього наймолодшого, неповнолітнього спільника. Після цього молодики пішли випивати в один із барів Клеваня. Втім, близько 22 год. між 21-річним хлопцем, який також відпочивав у кафе, та 15-річним злодієм виникла сварка, під час якої неповнолітній дістав з кишені своєї куртки викрутку та наніс опоненту нею кілька ударів у плече. Пораненого госпіталізували до лікарні з численними колотими ранами.

За цим фактом згідно з частиною 1 статті 121 Кримінального кодексу України (нанесення тяжких тілесних ушкоджень) відкрито ще одне кримінальне провадження.

Усіх трьох злочинців поліцейські вже затримали і помістили в ізолятор тимчасового тримання у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання про повідомлення їм про підозру та обрання міри запобіжного заходу.

Читайте також