На Рівненщині в переддень виборів додруковували бюлетені

Фото - ОПОРА

Дві дільничні виборчі комісії на Рівненщині отримали виборчі бюлетені для голосування у інших округах, ніж ті, до яких віднесено ДВК, ще одна – недоотримала достатньої кількості бюлетенів. Про це повідомляють спостерігачі ОПОРИ.

У двох дільничних виборчих комісіях міста Рівного № 560969 та № 560979 виявили невідповідність отриманих бюлетенів для голосування за депутатів Рівненської міської ради, зокрема в пакуваннях підприємства-виготовлювача містилися бюлетені, які не відповідають виборчим округам дільничних виборчих комісій.

Так, ДВК № 560969, яка відноситься до виборчого округу № 4 отримала частину бюлетенів для голосування у  окрузі № 4 (232 бюлетені), натомість інші  1000 бюлетенів для голосування у окрузі № 3. ДВК 23 жовтня було складено акт про розбіжності між підрахованою кількістю виборчих бюлетенів з виборів депутатів Рівненської міської ради і кількістю бюлетенів, зазначеній у витягу  з протоколу міської ТВК про передачу таких бюлетенів. Рішенням ДВК було встановлено, що причиною такої невідповідності є помилка зазначеного округу № 3. Таким чином, ДВК № 560969 не вистачало 1000 бюлетенів для голосування за депутатів міської ради у окрузі № 4.

Фото - ОПОРА

ДВК № 560979, яка відноситься до виборчого округу № 2 отримала частину бюлетенів для голосування у окрузі № 2 (1000 бюлетенів) та частину бюлетенів для голосування у окрузі № 4 (а саме – 873).  При цьому ДВК недоотримала 110 бюлетенів. Таким чином, для ДВК №  560979 не вистачало 983 бюлетені для голосування за депутатів міської ради у окрузі № 2.

Рівненська міська ТВК 24 жовтня звернулася до Центральної виборчої комісії із проханням надати роз’яснення, який алгоритм дій ТВК щодо забезпечення необхідною кількістю виборчих бюлетенів таких виборчих дільниць та що робити з невідповідними для дільниць бюлетенями.

Фото - ОПОРА

За інформацією з ТВК, Центральна виборча комісія письмового роз’яснення щодо цього питання не надала.

Рівненська міська ТВК у складі голови та ще двох членів комісії по актах прийому-передачі забрала невідповідні бюлетені від ДВК і завезли до підприємства-виготовлювача, де їх утилізували. Після цього отримали належні бюлетені  і передати їх для ДВК, щоб забезпечити волевиявлення.

Одна виборча дільниця № 560952, яка знаходиться у місті Рівному отримала не свої бюлетені для голосування за депутатів у Рівненську районну раду. Так, дільниця відноситься до округу № 5 для виборів депутатів Рівненської районної ради, однак усі отримані бюлетені були призначені для здійснення волевиявлення у окрузі № 6. Це виявилося при підрахунку бюлетенів дільничною виборчою комісією, адже на пакуванні був зазначений правильний номер округу. Рівненська районна ТВК зверталася щодо цього питання до ЦВК. За попередньою інформацією, наданою для ОПОРИ головою Рівненської районної ТВК Мариною Пашко, комісія замовила додрукувати бюлетені у підприємства-виготовлювача і має забезпечити дільницю належними бюлетенями.

Однак, члени міської ТВК, які приїхали на дільницю № 560952 і перевірили бюлетені, виявили, що дільниця отримала бюлетені для голосування за депутатів у Рівненську районну раду, які відповідають їх округу.

Виборча дільниця № 560817 в селі Корост отримала на 48 бюлетенів менше для голосування за депутатів Сарненської районної ради. Друк дозамовили.

За інформацією ОПОРИ.

Читайте також