На Рівненщині відкрили другу нову сільську амбулаторію (ФОТО)

http://www.rv.gov.ua

Зірненська сільська амбулаторія на Березнівщині відкрила двері для перших пацієнтів

Новий сучасний заклад знаходиться за 4,5 км від міста районного значення. Амбулаторія обслуговуватиме понад 2,6 тисячі людей, з яких більше 800 – це діти.

Заклад звели в рамках президентської програми «Допомога поруч». Приміщення збудували «під ключ» в рекордні терміни – за п’ять місяців. Заклад має житло для лікаря.

На офіційному відкритті побувала дружина Президента України Марина Порошенко, голова ОДА Олексій Муляренко, голова облради Олександр Данильчук, керівники району, сільські жителі.

«Рівненщина будує найбільше амбулаторій в Україні – 34. Роботи активно ведуться. Наша область за темпами будівництва медзакладів – у лідерах. На цьому тижні ще кілька таких закладів запрацюють у селах, а в першому півріччі плануємо здати всі інші. Кожна амбулаторія будується із житлом для лікаря та отримає автомобіль підвищеної прохідності. Такі проекти вдається реалізувати в рамках президентської програми «Допомога поруч», - зазначив Олексій Муляренко.

Присутні проінспектували новозбудований медзаклад. Тут створили комфортні умови для роботи та проживання медиків,  хорошого обслуговування пацієнтів. Так, у приміщенні є реєстратура, кабінет здорової дитини, кабінет сімейного лікаря, процедурний кабінет, кабінет щеплень, денний стаціонар, кімната для персоналу, кабінет для зберігання медикаментів тощо. Тут працюватимуть лікар, фельдшер, 3 медичні сестри.

Проект реалізували на кошти державного бюджету – 6,8 мільйонів гривень. До співфінансування у сумі понад 320 тисяч гривень долучився район.

За інформацією прес-служби Рівненської ОДА

Читайте також