На Рівненщині відкриють унікальний етнічний арт-простір

Вже у вересні на території Радивилова Рівненської стартує унікальний за своєю концепцією проект: Етнорезиденція дизайну та одягу «Ладомирія», в рамках якого відбуватиметься стартап-інтенсив «Майстерня етнобрендів».

Метою проекту є створення арт-простору для відтворення давніх традицій народних ремесел, народження оригінальних українських етнічних брендів одягу та аксесуарів, а також відкриття нових обличь  в українській fashion-індустрії.

«Ладомирія» має стати місцем спілкування, навчання та обміну досвідом між творчими особистостями (переважно модельєрами і дизайнерами), які готові заявити про себе на проекті як  неординарні митці, що вміють  майстерно поєднувати сучасні модні тенденції з етнікою та традиційними мотивами.

Основною ідеєю організаторів проекту – «Центру дослідження і відродження Волині» - є відродження минулого заради створення майбутнього.

Упродовж трьох тижнів  (з 1 по 20 вересня) учасники братимуть участь у лекціях, майстер-класах, практичних заняттях, тематичних екскурсіях та семінарах. Захід проходитиме під керівництвом досвідчених менторів та fashion-спеціалістів.

12 учасників стартап-інтенсиву «Майстерня етнобрендів 2019» в результаті проекту не тільки створять новий сучасний етнічний одяг, що увійде в унікальну колекцію, а й свій бренд та його концепцію. А ті, хто працює в сфері етніки, мистецтва та дизайну або просто цікавиться fashion-індустрією та українською культурою зможуть відслідковувати всі події проекту у соцмережах та у Youtube. Проект реалізується за підтримки Українського культурного фонду.

 

Читайте також