На Рівненщині відзначили сім`ю волонтерів з Польщі (ФОТО)

http://www.rv.gov.ua

У теперішній, складний для України час, волонтери виконують одну з найважливіших місій. Їх вагома підтримка є рушійною силою, яка допомагає бійцям АТО та їх сім’ям пройти нелегке випробування у житті. Повідомляє сайт Рівненської ОДА. 

 

Крім земляків, українцям намагаються допомогти і небайдужі люди з інших країн. Нещодавно голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко відзначив грамотами облдержадміністрації сім’ю волонтерів з Польщі.

Мати Галина Андрушков та її донька Вікторія Батрин, які вже тривалий час живуть у сусідній державі, ще з 2014 року організовують допомогу дітям загиблих та постраждалих в АТО та на Майдані, в тому числі і рівненським.

Як розповіла Олена Миронець з волонтерського об’єднання «Територія надії», ці дві жінки організовують передачу допомоги на Схід, лікування поранених у Польщі та пересилають необхідні ліки. А також щороку влаштовують до Різдвяних свят збір подарунків для українських дітей  у рамках акції «Свята без тата». Влітку діти загиблих учасників АТО та Революції Гідності відпочивають у літніх таборахПольщі. Цьогоріч волонтерки сподіваються на те, що рівненські дітки знову поїдуть до їх країни. Адже і поляки і українці, які живуть на території Польщі, а також релігійна громада із розумінням та підтримкою відносяться до біди країни-сусіда. 

Діти з Рівненщини на відпочинку в Польщі

Читайте також