На Рівненщині вилучили майже 60 кг бурштину (ФОТО)

У м. Рівне працівники прокуратури та поліції вилучили близько 58 кг бурштину, який місцевий житель перевозив у автомобілі

Рівненською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ст. 198 КК України за фактом придбання або збуту майна, здобутого завідомо злочинним шляхом.

Так, 01.04.2018 у м. Рівне на вул. М.Карнаухова працівники патрульної поліції зупинили водія автомобіля «Mercedes Vito» за порушення правил дорожнього руху. Під час поверхневої перевірки салону автомобіля правоохоронці виявили пакет із 3 кг бурштину, який водій добровільно видав, однак відмовився проти подальшого огляду транспортного засобу. В зв’язку з цим автомобіль було доставлено на територію відділу поліції та опечатано.

У подальшому, під час санкціонованого судом обшуку в автомобілі 02.04.2018 слідчі Рівненського відділу поліції під процесуальним керівництвом Рівненської місцевої прокуратури виявили та вилучили ще близько 55 кг каміння бурштину-сирцю, який був поміщений у поліетиленові мішок та пакети.

Вилучений бурштин направлено для проведення експертизи.

Працівниками Рівненської місцевої прокуратури спільно з поліцією встановлюється коло осіб, причетних до видобутку та реалізації бурштину, здійснюються інші необхідні слідчі дії.

 

Повідомляє прес-служба прокуратури Рівненської області

Читайте також